Ukas olje - Sitron!

Oct 09, 2020

Endelig er det tid for den oljen jeg bruker alle mest i min hverdag!
Nemlig SITRON! Sitron er en olje med utrolig rensende egenskaper, og vi kan derfor bruke den til så utrolig mye i hverdagen. Det er så mange ting jeg ikke trenger å kjøpe lenger, bare fordi jeg har en flaske med sitron i hus! :D Jeg bruker den mye i rengjøring da den er fin til å ta flekker med, om det er på klær eller møbler. Tyggis i sofaen, maling på gulvet, tusj på veggen you name it, sitron får det vekk! ;) 

Den er også en super hjelp til kroppen å få ut fremmedstoffer!
Derfor tar jeg 2-3- dråper i vannet mitt hver morgen, for å hjelpe kroppen i gang! 
Dette er jo også supert fordi det er viktig å få i seg masse vann på starten av dagen! ;) Sitron og følelsene våre!

Sitron er oljen for fokus, og hjelper deg å jobbe konsentrert når du...

Les mer

Morgenrutine! :D

Oct 07, 2020

En god start på dagen har så utrolig mye å si for hvordan dagen blir!

Spesielt etter at jeg ble småbarnsmor har jeg kjent på at det kan være vanskelig å sette av tid til meg selv.
Lese den boken, gjøre den yogaen, meditere og skrive det jeg er takknemlig for.

Trikset er å stå opp tidligere på morgenen, slik at jeg får tid for meg selv FØR unger våkner og telefonen begynner å ringe.

Det er ikke altid så lett å få dette til!
(Les; det er litt viktig å faktisk få sove hele natten gjennom) Men saken er dessverre sånn at hvis det ikke blir gjort på morgenen, så blir det ikke gjort!  Ofte.
Hvis du er sånn som meg at du har vakt både dag, kveld og natt, er det ikke så lett å holde en fast rytme. Men målet er ikke nødvendigvis å bli et A menneske som står opp kl 5 hver morgen, men at du tar...

Les mer

Ukas olje - Oregano!

Oct 02, 2020

Dette er en liten luring olje som mange ikke helt forstår den fulle effekten av! 
Mange kjøper oljer fordi de lukter godt, og vi vil diffuse dem i huset, eller smøre dem på oss. Og jeg skal være ærlig... Oregano har ikke den beste lukten i verden, men den er virkelig effektfull! Oregano har supre egenskaper som hjelper immunsystemet ditt å holde kroppen frisk.
Og er alltid den oljen jeg tyr til når jeg kjenner det er noe på gang. Som for eksempel en forkjølelse, eller en urinveisinfeksjon! Da er det bare å smøre på. :) 

Et annet godt tips å bruke oregano til er å fjerne vorter! 
Theodor begynte å få en liten vorte på fingeren, så vi smurte på oregano og puttet på et plaster hver kveld, helt til den ble borte! (Og jeg glemte å ta før, underveis og etter bilde!!!! så nå går jeg bare å gleder meg til...

Les mer

Få nye energi med denne rensen!

Oct 02, 2020
 

Egentlig er jeg ikke så fan av rens....

De kan koste veldig mye, love mer enn det jeg får... o.l.
Men likevel måtte jeg prøve en oregano rens da jeg begynte med eteriske oljer. 
Som sliten grundermamma alene med to små barn kan en bli desperat etter å finne nye ting som kan få opp energinivåene! For av og til er ikke søvn nok. Av og til føler jeg meg bare mer sliten av å sove mye, og kan fort havne inn i en onn sirkel! 

Grunnen til at jeg vil anbefale deg å prøve rens, er fordi den kan hjelpe deg å få bort energityver i kroppen din. Mikroorganismer som ikke er så plagsomme at immunforsvaret ditt aktivt går inn for å få dem bort, men bare nok til at du konstant går runt å føler deg sliten. Og det kan jeg bare si deg, at selv om det kan være noen dager som føles helt forferdelig, så er du virkelig en ny person med ny giv 10...

Les mer

Ukas olje - Peppermynte!

Sep 30, 2020

Peppermynte! - Nok en gang en av mine favoritt oljer! 
(Jeg lurer på hvor mange ganger jeg skal si det :P ) Men sånn helt seriøst, så tror jeg ikke det er noen som kan ha en dårlig opplevelse av å lukte på denne friske energigivende oljen! Med mindre du får den for nære øynene, for det kan fort svi litt. 

Men denne oljen er nesten like obligatorisk å starte dagen med som kaffe!
Smør på trøtte muskler, og i nakken for å unngå spenningshodepine utover dagen! 


Den er også en liten livredder for dem som sliter med kvalme, les, det var jeg mye da jeg gikk gravid....  eller bilsyke! 
Putt noen dråper olje på en bommuldsdott som du putter inn i vifta før du setter den på! Deilig frisk lukt i bilen får du også. :D 
Men noe av det jeg kanskje synes er aller best er å sette på peppermint på diffuseren min,...

Les mer

Tips for å unngå matsvinn!

Sep 30, 2020

Det er mye fokus på matsvinn i dag, og det er bra! 
Et kjapt søk på google forteller deg hvor mye mat vi kaster, og hvor mye vi skader miljøet ved å produsere denne maten som vi kaster i søpla... 
Det er trist og vondt å tenke på, men så kan det også være så sabla vanskelig å unngå å kaste denne maten i en travel hverdag. 

Jeg har skrevet del en av dette innlegget tidligere, som har fokus på hvordan du kan unngå å kjøpe mer enn du trenger. Det kan du lese HER

Men nå skal du altså få noen tips til hvordan du kan kaste mindre mat. ;

Som du kan se på bildet fra matsentralen; er det absolutt de vanene du og jeg har hjemme som har mest å si for matsvinnet i Norge!
Og det er nettopp det som er så vanskelig med dette, at du må endre vanene dine. 
Eller vanene til hele familien din... 


Så her er noe av...

Les mer

Hvordan bruke eteriske oljer i mat?

Sep 27, 2020

Denne uka tenkte jeg å dele litt med deg hvorfor du bør bytte ut tørkede og friske urter og krydder med eteriske oljer. 

Hvis du er usikker på om du kan bruke eteriske oljer i mat og drikke kan du lese dette blogg innlegget. 


Det er 2 grunner til at jeg foretrekker å bruke eteriske oljer i mat og drikke.
1. De smaker mye mer. 
2. Det er mye mer virkestoffer i en dråpe olje som er bra for kroppen din. 

Du får i deg eteriske oljer i maten hele tiden, men bare en veldig liten del. 
Samtidig er det mange stoffer i mat, urter og kryddere som kan gjøre fine ting for helsa di, men siden mengden er så liten, er det egentlig ikke så mye å snakke om. 

En eterisk olje er 50-70 ganger mer potent enn en tørket urt.
Potent vil si at virkestoffene er mere virkningsfulle, rett og slett fordi det er mer konsentrert.  Derfor vil også smaken være renere og veldig mye mer. Eteriske...

Les mer

Zen Gest - Fordøyelsesblanding

Sep 27, 2020

På tide med en ny Oljeblanding! 
En hverdags helt denne gangen. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skulle gjort uten denne oljeblandingen i hus, da den alltid gir rask lindring ved de aller fleste mageutfordringer.


Som du ser er det altså mage og magetrøbbel denne blandingen er laget til. :D 
Og mine erfaringer er at den virkelig virker, i alle fall for ting som er "akutte", som smerter ved overspising, luft, mens og kvalme. 
Nå er det ingen i min familie som sliter med kroniske smerter i mage, men jeg har hørt fra mange at den også hjelper å forebygge hvis den tas daglig. Men dette har jeg personlig ikke noe erfaring med. 

Jeg har faktisk en av de første "Wow det virker" øyeblikkene min med denne oljeblandingen! Da jeg var gravid var jeg ofte veldig tett i bihulene, uten at jeg skjønte hvorfor. Fikk da et tips om å smøre denne blandingen over. Jeg synes jo det var litt rart å skule...

Les mer

Hvorfor du kan og skal og bør bruke eteriske oljer internt.

Sep 19, 2020

Hvis du har hørt at du aldri må ta eteriske oljer internt, fordi det kan være farlig, så var nok dette helt riktig. For noen år siden. Du skjønner at Hvis du skal ta en olje internt, må den være 100% ren! Og dette var det ikke så lett å få tak i hvis vi går 10-12 år tilbake i tid! Det er faktisk derfor selskapet som vi kjøper oljene våre fra her på den grønne låven ble til. Det var mennesker som var lei av det var umulig å finne rene oljer på markedet! De er nå ledende innen forsking og testing av oljene, og alle oljer som er 100% rene har nå merket CPTG. Hvis du har en olje om jeg nevner her, hvor det står på flasken at du ikke bør ta den internt, så kan det godt være at det er fordi den ikke er 100% ren! Men er flasken din merket med CPTG, så kan du være trygg! 


Du får i deg eteriske oljer i...

Les mer

Vill Appelsin!

Sep 19, 2020

Vill appelsin er en av de friskeste mest energigivene oljene jeg har! 
Jeg elsker lukten, og smaken av appelsin! 

Jeg tror ikke det er mye som slår det å komme inn et sted hvor det lukter friskt og godt av appelsin! Enten for seg selv, eller blandet med andre oljer!
En måte å få til dette på er å tilsette appelsin i vaskesprayen din, eller putte den i diffuseren! Appelsin og Peppermint er nok min personlige favoritt! ;) 


Under kan du finne inspirasjon til flere deilig diffuserblandinger. :D 
Dette er en super olje å bruke for å få friskere hud, da den gir huden masse gode antioksidanter! Se hvordan du enkelt kan lage din egen ansiktsskrubb HER. ;) 

Vill Appelsin og følelsene dine!
Dette er oljen for overflod. Den hjelper deg å se at du har alt du trenger, slik at du kan føle deg takknemlig for alt du har, og på den måten tiltrekke deg mer av det du ønsker mer av....

Les mer
1 2 3 4 5 6
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.