Hvorfor du kan og skal og bør bruke eteriske oljer internt.

Hvis du har hørt at du aldri må ta eteriske oljer internt, fordi det kan være farlig, så var nok dette helt riktig. For noen år siden. Du skjønner at Hvis du skal ta en olje internt, må den være 100% ren! Og dette var det ikke så lett å få tak i hvis vi går 10-12 år tilbake i tid! Det er faktisk derfor selskapet som vi kjøper oljene våre fra her på den grønne låven ble til. Det var mennesker som var lei av det var umulig å finne rene oljer på markedet! De er nå ledende innen forsking og testing av oljene, og alle oljer som er 100% rene har nå merket CPTG. Hvis du har en olje om jeg nevner her, hvor det står på flasken at du ikke bør ta den internt, så kan det godt være at det er fordi den ikke er 100% ren! Men er flasken din merket med CPTG, så kan du være trygg! 


Du får i deg eteriske oljer i kosten allerede!
Oljene er kjemiske komponenter fra planter, så oljene er allerede i maten du spiser, bare veldig små mengder. Det som er så flott med eteriske oljer er at virkestoffene som kroppen har god nytte av kommer i veldig konsentrert form, og du får derfor veldig mye av det i bare en dråpe. Hvis du er en av dem som drikker peppermynte te for magen, kan du jo tenke på at en dråpe olje er 50-70 ganger mer potent en en tørket urt. Så en dråpe olje vil ha samme effekt som 28 kopper med peppermynte te! 

 

Kan det være farlig med oljer internt? 

Det kan dukke opp en del spørsmål førstegangen du skal ta oljer internt. 
Så her skal jeg svare på noen av dem. ;) 

Er de ikke for sterke? 
Det finnes forskjellige gradet på hvor varm en olje er. 
De varmeste (sterkeste) oljene bør du ikke putte direkte i munnen, rett og slett fordi det svir. Dette er oljer som, Cassia, Kanel , Nellik, Cumin, Oregano og Timian.
Hvis du vil ta en dråpe av dette for å utnytte deg av de helsebringende effekten bør du putte dem i et tomt hylster (Veggie Cap) og svelge med vann. ;) 

Kan jeg være allergisk? 
Eteriske oljer  inneholder ikke allergener, og kan derfor ikke forårsake en ekte allergisk reaksjon. En allergisk reaksjon oppstår når kroppen opplever en unormal immunreaksjon etter eksponering for et proteinmolekyl som vanligvis er ufarlig. CPTG oljer inneholder ingen protein molekyler og kan derfor ikke skape ekte allergiske reaksjoner.
MEN enkelte av oss kan følsomhetsreaksjoner  fordi vi alle har dårlige følsomhetsgrenseverdier. Når følsomhet for en essensiell olje oppstår, kan det skape symptomer som ligner på en allergisk reaksjon.

Hvordan vet jeg om jeg er følsom? Hva skal jeg evt gjøre? 
Hvis du aldri har tatt en olje internt før, trenger du ikke begynne med mer enn 1 dråpe.  Får du noen tegn til smerte, hevelse eller ømhet i huden, hudirritasjon, tung pust og mageforstyrrelser kan det være du er sensitiv til den oljen, men ikke nødvendigvis alle oljer. 
Hvis du noen gang opplever følsomhet reaksjon på eterisk oljer i fordøyelsessystemet, er det viktig å umiddelbart avbryt bruken av denne oljen. Hvis en stor mengde olje ble konsumert, kontakt giftkontrollen. Hvis bare en liten del av oljen ble konsumert, kan du bidra til å senke følsomheten ved å drikke mye væske. Hvis reaksjonen blir forlenget eller alvorlig, er det alltid lurt å oppsøke lege.Kan det bli for mye olje?? 
Vanligvis bør ikke mer enn 20 dråper eteriske oljer konsumeres internt innen en 24-timers periode, men dette maksimumet kan være høyere eller lavere, avhengig av hvilken olje som brukes.
Avhengig av hvilken oljer eller oljeblanding, er den anbefalte doseringen for internt bruk fra 1 til 5 dråper. Å ta mer en 5 dråper kan ha motvirkende effekt, da cellene kan bli overlastet.  Det er da bedre med mindre doser og å repetere dosen hver 4.-6. time etter behov.

I ekstreme tilfeller kan overdosering av doserings anbefalinger for oljer føre til forgiftning. Forgiftning er når et stoff når et punkt hvor det blir skadelig for kroppen. Alt, selv naturlige, tilsynelatende ufarlige stoffer som vann, vitaminer og mineraler, kan bli giftig hvis det brukes i en for høy dose. Den giftige dosen av en eterisk olje er alltid langt over anbefalt dose.

Ikke internt til barn under 6 år!
Barn er mer følsomme en oss voksne, og det skal derfor kjempe lite til for at de blir sensitive eller får for mye. Oljer som er varmebehandlet i mat går greit, da virkestoffene blir redusert av varmen. Er der noen oljer jeg ikke skal ta internt? 
Følgende dōTERRA eteriske oljer og oljeblandinger skal aldri brukes internt, i noen form

 • Arborvitae
 • AromaTouch (Oljeblanding)
 • Breath / Air (Oljeblanding)
 • Cedarwood
 • Citrus Bliss (Oljeblanding)
 • Clary Calm (Oljeblanding)
 • Cypress
 • Deep Blue (Oljeblanding)
 • Douglas Fir
 • Elevation (Oljeblanding)
 • Eucalyptus *
 • Immortelle / Salubelle (Oljeblanding)
 • InTune (Oljeblanding)
 • PastTense (Oljeblanding)
 • Purify (Oljeblanding)
 • Serenity (Oljeblanding)
 • Spikenard
 • TerraShield (Oljeblanding)
 • Wintergreen

doTERRAs Eucalyptus olje kommer fra Eucalyptus radiata som ikke er ment for intern / invortes bruk. Andre doTERRA produkter som f.eks doTERRA On Guard består av Eucalyptus globulus, en oljeart som er trygg for intern bruk.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.